logo blog
Selamat Datang Di Blog Mang Yono
Terima kasih atas kunjungan Anda di Blog Mang Yono,
Blog Mang Yono adalah Blog Pribadi yang menulis tentang Cerita dan pengalaman Mang Yono serta Artikel dan Budaya.
Semoga apa yang saya tulis di Blog ini bisa bermanfaat dan memberikan motivasi pada kita semua untuk terus berkarya dan berbuat sesuatu yang bisa berguna untuk orang banyak.

Sinden hayang boga salaki katukang macul

Sampurasun ... 

MANGYONO.com - Sinden hayang boga salaki katukang macul.

#ReboNyunda ... Aya Sinden hayang boga salaki ka tukang Macul. Hiji poe datang sudagar nanyaan, tapi teu ditampa, sabab waktu sasalaman jeung manehna karasa leungeunna lesang, jadi katangen yen lain tukang macul.

Sababaraha jelema nu nanyaan teu ditampa bae, da leungeunna teu karadak. Kadenge ku nu lolong, yen kitu rahasiahna eta Sinden, tuluy leungeunna dibalur ku ulen ketan, jung indit ka eta sinden.

Sinden hayang boga salaki katukang macul
   Sinden hayang boga salaki katukang macul


Datang-datang tuluy sasalaman, cek pikir sinden : 

"Ah keun bae lolong-lolong oge da leungeunna mah karadak, tangtu ieu tukang macul."


"Akang montong mulang deui, kuring hayang boga salaki jeung akang“. Ceuk Sinden.

Isukna eta salakina titah indit macul ka sawah, tengah poe eta sinden nganteuran.

Sudagar nu nanyaan pangheulana tea, teu ngeunaheun, panas hatena, tuluy nuturkeun ka sawah. Nu lolong teh diolo sarta dibere duit ku sudagar supaya mikeun pamajikanana jeung nyingkah ti desa eta. 

Ari sinden baralik jeung sudagar, sadatangna anakna cacarita ka bapana, nyaritakeun yen salakina jadi beunta henteu lolong.

“Alhamdulillah nyai, sukur..sukur..!“. Jawab bapana

Terima kasih atas kunjungan Anda di Blog Mang Yono,..... "Anda Berminat menulis di Blog Mang Yono?. Punya pengalaman unik, menarik, curahan hati. Kirimkan tulisan anda ke e-mail: blogmangyono@gmail.com atau Contact Us
Enter your email address to get update from Mang Yono.
Print PDF
Next
« Prev Post
Previous
Next Post »

Silahkan berkomentar... Nanti akan saya kunjungi balik

Copyright © 2013. Blog Mang Yono - All Rights Reserved | Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger