logo blog
Selamat Datang Di Blog Mang Yono
Terima kasih atas kunjungan Anda di Blog Mang Yono,
Blog Mang Yono adalah Blog Pribadi yang menulis tentang Cerita dan pengalaman Mang Yono serta Artikel dan Budaya.
Semoga apa yang saya tulis di Blog ini bisa bermanfaat dan memberikan motivasi pada kita semua untuk terus berkarya dan berbuat sesuatu yang bisa berguna untuk orang banyak.

Mitembeyan Panen Pare nyaeta...

Sampurasun ... Rampes.

MANGYONO.com - Mitembeyan Panen Pare nyaeta .....

Salah sahiji upacara tradisional nu diayakeun ku masarakat patani di kabupaten Subang

 Mitembeyan Panen Pare di Desa Siluman, Pabuaran, Subang. Foto by Mang Mansur Bin Anen



Ieu upacara teh diayakeun nalika samemeh ngamimitian ngala pare di sawah minangka ungkapan rasa sukur kana nikmat anu dibere ku Gusti maha Susi mangrupa hasil panen anu baris dipetik, jeung pikeun panghormatan jeung susuguh ka dewi pare nyaeta Nyi Pohaci Sanghyang Sri. 

Ieu upacara teh husus dilaksanakeun kunu boga sawah kalawan mapatkeun do’a miharep berekah anu dibere kana pare anu baris dipanen. 

Upacara mitembeyan ieu diayakeun di sawah tempat pare anu baris dipanen. Mitembeyan kalengkepan anu ilahar diayakeun dina ieu upacara teh diantarana: 
Rurujakeun, seureuh, sisir, tali boeh, kembang tujuh rupa, kopi pait, kopi amis, kaca eunteung, congcot tumpeng, parupuyan, menyan, minyak seungit, kupat, leupeut tangtang angin, pare dua ranggeuy anu ditalian, endog hayam jeung bakakak hayam


Terima kasih atas kunjungan Anda di Blog Mang Yono,..... "Anda Berminat menulis di Blog Mang Yono?. Punya pengalaman unik, menarik, curahan hati. Kirimkan tulisan anda ke e-mail: blogmangyono@gmail.com atau Contact Us
Enter your email address to get update from Mang Yono.
Print PDF
Next
« Prev Post
Previous
Next Post »

Silahkan berkomentar... Nanti akan saya kunjungi balik

Copyright © 2013. Blog Mang Yono - All Rights Reserved | Template Created by Kompi Ajaib Proudly powered by Blogger