Kakus Jamban Empang atawa Walungan

Sampurasun ... Rampes.

Kakus Jamban Empang atawa Walungan

MANGYONO.com - Kakus atawa Jamban geus dipake ti jaman baheula. Malahan di Abad ka-25 SM, masarakat di India miboga jamban di unggal imah anu saluran caina tina batu bata. Di peradaban Mesir jeung Tiongkok kuno oge geus aya jamban. 

Kakus Jamban Empang atawa Walungan
 Kakus Jamban Empang atawa Walungan


Di peradaban Romawi, jamban mangrupa bagian tina tempat mandi umum. Kapanggihna jamban anu fasilitasna make disiram ku cai nya eta ku Sir John Harington dina taun 1596, sanajan cara makena sacara umum encan sampurna, lila kalilaan jadi mekar saenggeus ayana parobahan dina Victoria di Inggris.

Kakus Jamban Empang atawa Walungan nya eta jamban anu ayana di luhuereun cai walungan atawa empang atawa kamalirna cai. Jamban eta bakal nimbulkeun panyakit jeung ngotoran cai walungan.
Share:

Tidak ada komentar:

Posting Komentar