Lirik dan Vidio SEDIH PRIHATIN - CICIH CANGKURILEUNG - KILININGAN

Kiliningan ...

Lirik dan Vidio SEDIH PRIHATIN - CICIH CANGKURILEUNG - KILININGAN

MANGYONO.com - Kiliningan berasal dari daerah Pantai Utara Jawa Barat (Karawang, Bekasi, Purwakarta, Indramayu, dan Subang)

Nah, dibawah ini ada lirik lagu SEDIH PRIHATIN yang di haleuangkeun oleh pesinden asal Pagaden, Subang. Yaitu Almarhum Hj. Cicih Cangkurileung dengan diiringi kesenian Kliningan 


SEDIH PRIHATIN - CICIH CANGKURILEUNG
SEDIH PRIHATIN - CICIH CANGKURILEUNG


SEDIH PRIHATIN

ADUH GUSTI ABDI AMPUN...
TEU KIAT NAMPI KASEDIH...
GUSTI......

SANES MUNGKIR KANA TAKDIR
SANES ARAL NAMPI KADAR ...
GEUNINGAN NGAN MENDAK COCOBI WAE
ABDI PASRAH KANU AGUNG ... BAPA..
LAAA.. UPAMI TEU KENGING AMPUN

LAIN NGAREPKEUN KA PASTI
COCOBA SASUKARELA
SANAJAN SAREBU EMBUNG
TEUBEUNANG DIPUNGKIR DEUI

NGABANTAH KA PARKESANA
LANTARAN GEUS NYIEUN PASTI
KUDRAT TI MAHA KAWASA

TITIS TULIS TI ANJANI
TEU SANGKA SA UJUNG RAMBUT
GEUNINGAN MAH BAPA
BORO DIPUJA DI PUJI
SINGHORENG GEUNING NGOLEMBAR

LALI TEUDAEK PIDULI SULAYA TINA PANYANGKA
NU ASIH DI PULANG SENGIT DULUR
PILEULEUYAN URANG TANGTU
PIKEUN MOAL TEPANG DEUI
HENTEU KENAL PAPANJANGAN JUNGJUNAN
GANDRUNG DUH NYUNGSI JALAN MASING MASING

HATE ANU DIRARAJET BAPA
BAYAH ASA DI SASAAT PIKIR PASTI NYERI PEURIH
IEU RASA NU TUNGGARA NYERINA KABINA BINA
TEUAYA GEUSAN PAMUNTANGAN..
KASAHA NYANGSANGKEUN BADAN

DA BONGAN KAMALINAAN IBU GEUNINGANAN
TELENGES TEU AYA RASRASNA
BENDU TEH KATETERASAN

ABDI SEJA BIBILASAN ...
ABDI SEJA .... ABDI SEJA BIBILASAN ...
MICINTA TEU AYA BUKTINA
MIASIH SEPI HARTINA
TINGGAL KALANGKANG CIPTAAN
SUMURUP DINA LAMUNAN

AHIR TEUBEUNANG DIPUNGKIR
KADAR TEUBEUNANG DISINGLAR
PAPASTEN BONGAN SORANGAN
TEUSANGKA KAWIWIRANGAN

MICINTA MAHA SORANGAN
NETE SEMPLEK NINCAK SEMPLAK
LOLONG LAHIR LOLONG BATIN BAPA
AHIRNA SEDIH PRIHATIN IEUH..

TAYA PISAN PAMUNTANGAN GERA NYA PA
KASAHA  NYANGSANGKEUN BADAN
RASA PINUH KUPANYIKSA
NANPI PINASTI TI GUSTI
KADAR TI MAHA KAWASA JUNGJUNAN
SANES ABDI JALIR JANJI

AKANG ARI ANU JAUH
KANU JAUH BAPA SOK TIBELAT
ETA SUKA TEUING... 
ETA LAMUN PANGGIH
SUKA TEUING.... 
DA LAMUN PANGGIH

TIBATAN PEGAT DURIAT DULUR
SUKA DIBEULI KU PATI JUNGJUNAN
SUKA DIBEULI KU PATI
SONO LAWAS TEU PATEPANG
PATEPUNG DINA IMPIAN JUNGJUNAN
ETA DILANTUNGKEUN TAMBAH BINGUNG



Lihat vidionya DI SINI

Share:

Tidak ada komentar:

Posting Komentar